Вход за по-бърз достъп до най-добрите оферти. Кликни тук ако нямаш акаунт.

Префугиране на плочки и бани. Ремонт на баня в София Професионална

1 month ago Услуги, Сервиз и Бизнес София   46 прегледа

-- лв

  • prefugirane-na-plocki-i-bani-remont-na-banya-v-sofiya-big-0
Цена: -- лв По договаряне

 Премахването на фугина е доста трудно и неприятно начинание. Фугите трябва да се почистват в дълбочина и да не остава от старата смес. За целта се използват остри инструменти и четки, както и дискове с диамантено покритие. Майсторите на Гаматерм ООД извършват премахване на старата фуга и нанасяне на нова фуга на бани, тоалетни и тераси на добри цени.

аянсовите плочки на пода и стените в банята образуват помежду си фуги. Фугите на плочките са уплътнени със смес наречена фугин. Фугина е изолационна смес  и се слага между фугите на плочките с цел хидроизолиране. С течението на времето поради големите температурни разлики и действието на водата върху фугите, фугина се изронва и се отварят пукнатини. През пукнатините прониква вода и така се получава скрит теч които избива при съседи или по вашите стени.

 В такива случай се преминава към остъргване и премахване на старата фугираща смес и направа на нова. Но за да се предприеме такава стъпка за ремонт на фугите е необходимо да се докаже, че водата прониква през фугите. Това се нарича термографски анализ на теч и влага. Защо се налага тази термография на банята? В много случай клиенти са решили, че една или две отворени фуги са причината за теча при съседа им и решават да отстранят фугата, т.е да я префугират.

 Уви теча обаче продължава и това ядоства клиента и той пак префугира, но вече цялата баня. Теча продължава!  След хвърлени пари и труд се оказва, че теча не е от фуги, а от сифон и тръби на канала. Не винаги когато има отворени фуги има и теч, но често се случва да няма видимо отворени фуги на пода, теча да е от тях. Водата няма нужда от огромни дупки за да предизвика теч. Затова ние от Гаматерм ООД препоръчваме преди да предприемете някакъв ремонт поръчайте термографска камера за оглед.