Вход за по-бърз достъп до най-добрите оферти. Кликни тук ако нямаш акаунт.

Намиране и отстраняване на течове в София и околностите Професионална

4 months ago Услуги, Сервиз и Бизнес София   86 прегледа

-- лв

  • namirane-i-otstranyavane-na-tecove-v-sofiya-i-okolnostite-big-0
Цена: -- лв По договаряне

Скритите течове представляват теч на вода в тръба, система или конструкция. Истината е, че тръбите и настилките са предразположени към пропукване и появата на теч е неприятно, но не непоправимо нещо. Те се делят на ВиК течове и влага. ВиК течовете са всички течове от водопроводи, тръби, канализация. Най-често срещани са и причиняват най-големи щети. Различни видове са и се установяват по-трудно, защото са скрити. Влагата и другите течове представляват процентното съотношение на водна пара във въздуха на помещението. Влажността е предпоставка за възникване на мухъл, плесен, спори, а те от една страна са нездравословни и при продължително излагане на това се появяват дихателни проблеми, обриви, астматични пристъпи и други неприятни заболявания. Спрямо мястото, на което се появяват, са:

  • теч от дограма - появява се често при навяване, дъжд, недобро уплътнение, при подмяна на дограма или при монтиране;
  • теч от панелен блок - често срещан проблем при панелните конструкции

Причинителят са фугите между множеството панели. Уплътняването на тези фуги води след себе си до напукване, което води до течове и проблеми. При теч от водопровод се прилагат различни умения, използват се апаратури, защото достигането до него е трудоемко.

Теч от фуги - наблюдава се при амортизиране на фугиращия материал

Друг обичаен проблем при теча е появата в сифон, тоалетна. Една от причините е корозията на сифона. Отслабването на материала позволява пропускането на вода, което често може да стигне до друг етаж.